När jag kom ut på parkeringen utanför jobbet nu ikväll, så var där värsta, värsta isgatan. Tokhalt! Gick som en gammal kärring, om ni ursäktar uttrycket! Men jag kom in i bilen, och jag kom hem också. Fasan är backen/kurvan halvvägs hem, men det var inga som helst problem där. Däremot vår gårdsplan... Ujujuj! Om möjligt, så var den ännu värre än parkeringen på jobbet.
Nu sitter jag här med en thaisoppa, och har ändå ytterligare en drink att ta till innan jag går till sängs. Jag vet ju hur känsligt det är för mig på kvällarna, så jag försöker tänka på att spara så jag i alla fall kan ta två påsar ganska tätt, kanske med en timmes, möjligtvis en och en halv timmes mellanrum bara. Dessutom sparar jag alltid två fiberkapslar också, så jag även kan ta dessa till kvällen. De ska tas 1-2 timmar före måltid, så jag tänker mig att jag tar de en stund innan jag går och lägger mig, så känner jag mig mätt(are) och glad(are).
Men åh, vad det är jobbigt vid måltiderna på jobbet! Jag blir såå sugen, tycker all mat luktar gott, till och med kålpuddingen som var till middag idag - jag som inte ens äter kålpudding! Det är märkligt var tre dagar utan mat kan göra! Hur gör jag för att finna inspirationen då? Jag vet inte! Att det går så bra än så länge KAN bero på att jag redan på senaste mötet hos dietisten bestämde mig för att jag skulle testa de här pulvrerna, även om jag alltid har sagt att det skulle jag aaaaldrig klara. Och redan då bestämde jag mig för att vänta tills efter 30-årsfyllandet, och tills efter alla helgerna. Det har alltså legat och mognat hos mig i två månader, innan jag väl började. Dessutom är det ingen som har sagt till mig att jag måste, och det är ingen som har tjatat heller. Det är nog den största hemligheten. Tipset jag kan ge är alltså, bestäm ett datum, gärna ganska långt fram, och håll dig till det.
Jag mailade dels dietisten, men också en som har deltagit i samma träffar som mig, som jag vet har en del erfarenhet på det här området med påsar. De sa båda två att grejen med att det står att man ska hålla på max två veckor varannan månad med påsarna, det beror antagligen på att företaget ska skydda sig själva litegrann, för att det inte ska hända någon något som liksom inte har så mycket att ta utav som jag. Dietisten påtalade dessutom att jag ska ju till Sahlgrenska nästa vecka, så jag kan ju fråga då...
Detta hade jag heeelt glömt bort!!! Det var ju bara att ringa till Sahlgrenska för att ta reda på vilken dag och vilken tid man egentligen skulle vara där! Självklart skulle jag dit den 14:e, alltså på onsdag när vi redan ska till Göteborg. Klockan nio på morgonen, så det är bara att ta sig dig, åka hem, och sedan ta sig dig en gång till på eftermiddagen. Härligt värre!! Dessutom är det bara för provtagning! Tänkte inte på att fråga om jag inte likaväl kan ta proverna i Sätila, men det hade de la själva tänkt på om det gick bra, eller? Den 21:a skulle jag till läkaren, en ny såklart, det är la fjärde läkaren på fem besök eller nåt sånt... Men jag ändrade det till den 19:e, på förmiddagen. Då jobbar jag nämligen kväll, och det är lättare att komma lite senare i så fall, än att behöva överge dem mitt under arbetet.
Förresten, vi får alltid almanackor från chefen, så även i år, fast vi har ny chef. Den brukar vara jättebra, i A5 format. Den här gången är den såå skitliten, så jag tror inte ens att det är en halv A5 (A6?). Usch, inget format som passar mig alls, jag som skriver så himla mycket i min almanacka, när jag väl använder den!
torsdag, januari 08, 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Smart av dig att spara så du kan ta två påsar tätt på kvällen. Kålpudding, haha, förlåt att jag skrattar, men jag VET ju hur mycket du HATAR kålpudding... Ska du inte mejla/ringa och fråga om du kan ta proverna i Sätila istället då...? KRAM!!!!
Du är jätteduktig, A, som kämpar! Fortsätt så!
Kram V
Skicka en kommentar